Hoe werkt de Bol inpakservice? Hoe kun je je aankoop laten inpakken via Bol? Wil je iemand een cadeautje sturen en het extra speciaal maken? Dan is misschien de inpakservice van Bol.com hetgeen wat ideaal zou uitkomen. Wat zijn de mogelijkheden? Kan je een leuk kaartje erbij sturen? We hebben alles voor jou duidelijk op een rijtje gezet. Lees met ons mee…

Hoe werkt de inpakservice van Bol.com?

De inpakservice van Bol.com heeft een bijzondere geschiedenis. Vroeger werden namelijk alle pakketjes automatisch mooi ingepakt. Tegenwoordig is het enkel mogelijk in bepaalde seizoenen via Bol select om je cadeau in te pakken. Wil je dit activeren? Kijk op de pagina van Bol Select of dat op dit moment mogelijk is. Controleer even wel wanneer je dit leest dit het geval is!

Wat maakt de inpakservice zo speciaal?

Normaal gesproken zou je artikel in een bruine doos aankomen. Met de inpakservice krijg je een extra verpakking om je product die anders is ten opzichte van de saaie standaard doos. Je cadeau komt in een veel leukere en mooiere verpakking aan.

Stappen voor de inpakservice

Hieronder hebben we even simpel de stappen uitgelegd:

  1. Ga naar Bol Select.
  2. Controleer even of er een tijdelijke inpakservice is.
  3. Als het niet het geval is, bekijk even onze tips hieronder!

Wanneer geeft Bol.com jou de mogelijkheid om gebruik te maken van de inpakservice?

Zoals je ziet in dit reclame filmpje van bo.coml hadden ze een mobiele inpakservice voor Bol.com select leden. De cadeaus van de select leden werden hier ingepakt met een persoonlijke touch. Zoals je merkt is dit best wel een groot proces, dus we snappen eigenlijk ook wel dat het niet het hele jaar lang zo doorgaat.

Waarom is de inpakservice niet altijd meer mogelijk?

Wegens duurzaamheidsredenen pakt Bol.com enkel producten bijzonder in die fragieler zijn en dat specifiek nodig hebben. Toch worden pakketjes discreet ingepakt waardoor je niet ziet of wat er in zit. Dus er zit nog zeker een bepaald verassingselement aan een pakketje.

Bol.com staat voor groener

Omdat Bol.com je pakketjes duurzamer inpakt, zijn je pakketjes wellicht minder feestelijk ingepakt dan vroeger. Maar let op, dat is niet zomaar. Bol.com heeft het doel om in 2025 een klimaat neutrale winkel te zijn. Of je er nou mee eens bent of niet, is het toch een mooi streven. We vinden het mooi dat er al 20% van de totale uitstoot wordt voorkomen door het simpeler inpakken.

Tip: Wil je toch je cadeau speciaal verpakt?

Overweeg om inpakpapier bij je cadeau te bestellen zodat je alsnog zelf je speciale cadeau op kan fleuren. We moeten ook wel eerlijk toegeven dat we meer fan zijn van een leuke verpakking dan een kale doos. Ook al kan je zelf niet mooi inpakken, gaat het vaak toch meer om het gebaar!

Onzeker over je inpak-skills? Gebruik een cadeauzakje of geschenkdoos!

Met onze tips is het in elk seizoen mogelijk om je cadeau mooi in te pakken. Op Bol.com kan je namelijk ook een cadeauzakje of een geschenkdoos kopen. Zo is er geen noodzaak om zelf je cadeau mooi in te pakken en heb je altijd een mooi resultaat!