Wat is het beste wasmiddel voor je witte was? Wij onderzochten het en geven je hier de beste opties voor het wassen van je witte was. Lees verder…

Hoe houd je een prachtige witte blouse echt stralend wit? Dat is een vraag die iedereen wel graag beantwoord wil zien. En het gaat je niet alleen maar om witte blouses, want ook andere witte topjes, witte sokken, witte T-shirts, wit ondergoed en overige witte items wil je graag zo wit houden als in het begin.

Onze #1 aanrader: Fleuril Renew & Repair White & Fiber; vloeibaar wasmiddel voor je witte was

Wanneer je je oude wasmiddel voor de witte was inmiddels beu bent geworden omdat je toch weer een grijze of doffe waas ontdekt hebt, wordt het tijd om Fleuril Renew & Repair een kans te geven.

Het merk belooft je kleding te vernieuwen, dus zelfs als je witte kledingstukken op dit moment niet de meest stralend witte kleur hebben, kan het de moeite waard zijn om een fles uit te proberen. Je witte items worden lekker schoon en geuren fris, terwijl kleding die wat aandacht nodig heeft vanwege het gebrek aan die witte, perfecte uitstraling net wat extra’s krijgt.

Je zult al na een paar keer wassen merken dat bij deze kledingstukken de oorspronkelijke en maagdelijke witte kleur weer begint terug te komen. Dat scheelt, want een fles wasmiddel is nog steeds goedkoper dan telkens nieuwe kleding en ondergoed aan te moeten schaffen.

De enige witte items die je niet met Fleuril Renew & Repair kunt wassen, zijn kledingstukken van materialen als zijde en wol. Hiervoor heb je een apart wasmiddel nodig dat de kracht van de stoffen zelf ten goede komt.

Bij normaal gebruik – wanneer witte kleding niet sterk vervuild is – is Fleuril overigens ook nog een van de meest gunstige wasmiddelen voor je witte was. Het loont zich dan ook om aanbiedingen goed in de gaten te houden, zodat je je voorraad bij de wasmachine tijdig kunt aanvullen. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

De beste pods voor de witte was kopen (#1 aanrader: Dash)

Pods worden door verschillende merken anders genoemd, terwijl er telkens hetzelfde mee bedoeld wordt. Zo kun je ook capsules of discs in je wasmachine doen en hoe je het ook noemt, het grote voordeel is dat de fabrikant van elk merk al voor je uitgezocht heeft welke hoeveelheid voldoende is voor een normale wasbeurt. Is je witte was sterker vervuild dan normaal? Dan kun je kiezen voor een voorwas of extra toevoegingen, zoals Vanish Oxi Action.

Bij de voorwasfunctie op je wasmachine wordt de witte was voor een bepaalde periode extra voorgewassen en -gespoeld, zodat de ergste vlekken er al uit zijn. Daarna gaat de wasmachine over tot de gewone wasbeurt.

Een merk van pods voor de witte was dat meestal wat duurder is, is Dash. Je vindt bij Dash diverse capsules, zoals bijvoorbeeld de Witter dan Wit variant met drie aparte vakjes in de capsule met in ieder een wasmiddel om vlekken intensiever te verwijderen, de All in One variant die naar wilde, bloeiende bloemen of zeebries geurt of de reguliere capsules voor een witte was.

Naast Dash zijn er ook andere bekende merken met capsules, zoals Ariel, Robijn en Persil, maar die zijn minder goed met hun pods dan bovengenoemde. Merken passen zich niet alleen aan de ontwikkeling van het wasmiddel aan, maar ook aan de wensen van jou als klant. Wat jij praktischer of veiliger in het gebruik vindt, wordt op deze manier snel toegevoegd aan het assortiment.

Grootverpakkingen met vloeibaar wasmiddel voor de witte was

Door goed op te letten bij je aankoop van een wasmiddel, kan het je financieel aardig wat schelen. Wanneer je meerdere flessen of verpakkingen tegelijk koopt, kan er bij een aanbieding in de winkel flink op de tweede of derde bespaard worden.

Net als bij middelen voor de afwasmachine kun je hierdoor best wat euro’s in eigen zak houden. Ook online zijn er koopjes te vinden. Kijk maar eens goed naar hoeveel het verschil in prijs is wanneer je een normale fles of verpakking koopt, wanneer je een veel grotere fles of verpakking kiest, of wanneer je voor een set van meerdere kleinere flessen of verpakkingen gaat.

Aanbiedingen krijg je vaak wanneer je vier, zes of acht van dezelfde wasmiddelen tegelijk koopt. Het massavoordeel wordt dan doorberekend aan jou als klant. Het enige waar je dan nog rekening mee dient te houden in het geval van de veel grotere fles, is of je deze ook makkelijk op kunt tillen om de dop van de fles goed te kunnen vullen wanneer je een was wilt gaan draaien. Een fles van drie kilo is immers lastiger te kantelen dan een flesje van nog geen kilo.

Hoe kun je prijzen van pods, vloeibaar wasmiddel en waspoeder vergelijken?

Wanneer je op internet wasmiddel bestelt of in de supermarkt of bij de drogist wasmiddel koopt, kan het altijd handig zijn om de prijzen per wasbeurt eens goed te vergelijken. Wanneer je namelijk voor de witte was meer dan normaal nodig hebt om een goed resultaat te bereiken, kun je niet altijd de prijs per wasbeurt zoals aangegeven staat aannemen.

Kijk vooral naar hoe je nu je witte was wast. Vind je het lastig om te bepalen hoelang je met een fles doet? Pak een pen en schrijf op de fles de datum van wanneer je deze gekocht hebt. Laat de pen bij de fles of verpakking liggen en turf elke keer dat je het middel gebruikt voor je witte was.

In de zomer draag je wellicht meer wit dan in de winter, daar kun je ook nog rekening mee houden. Zodra de verpakking leeg is, zie je vanzelf hoeveel maanden je deze hebt kunnen gebruiken en hoeveel wasjes je ermee gedaan hebt.

Let wel op dat je verschil tussen de diverse beschikbare wasmiddelen kunt ervaren. Om een goede vergelijking te kunnen trekken zou je eigenlijk meerdere wasmiddelen een keer geprobeerd moeten hebben om echt het beste wasmiddel voor jouw witte was te kunnen selecteren.

Uiteindelijk bepaal je zelf of de prijs het belangrijkste is, of de kwaliteit het enige is dat echt telt, of dat de combinatie van beiden voor jou van doorslaggevende aard is.