Fit en actief met de beste sportkleding en fitness merken

Sporten en fitnessen is belangrijk, dat hoeft niemand je nog te vertellen. Het is ook niets nieuws je te vertellen dat je voor het sporten het beste speciale sportkleding aan kunt schaffen. Sportkleding zit vaak comfortabeler dan gewone kleren en helpt je beter met transpireren. Door de juiste sportkleding te gebruiken, kun je betere resultaten behalen. Maar hoe herken je precies goede sportkleding en hoe onderscheid je deze van slechte kleding?

Onze interesse in sport- en fitnesskleding

Als professionele kleding reviewers hebben we grote interesse in het brede aanbod van sport- en fitnessmerken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes in de digitale winkel. Het internet heeft een hoop te bieden, maar lang niet alle producten zijn van even goede kwaliteit. Zijn fitness- en sportproducten hun geld wel echt waard? We stellen onszelf tot doel zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken en de beste artikelen met jou te delen.

Wat maakt ons zulke sport- en fitnessnerds?

Wij zijn liefhebbers van sporten en fitness. Bovendien zijn we fan van kleding. Die interesses komen samen in onze liefde voor de beste fitness- en sportkleding. Omdat we verschillende producten naast elkaar hebben gelegd en hebben uitgetest, kunnen we onszelf inmiddels experts noemen op het gebied van sport en fitness. We doen niets liever dan onze inzichten delen.

Dit is waarom je kritisch moet blijven

Er zijn veel sport- en fitnessartikelen die er op het eerste oog mooi uitzien, maar die lang niet zo fijn of handig zijn als ze doen vermoeden. De maker van het product weet er altijd wel een mooie, dure naam aan te plakken. Vaak betaal je vooral voor de merknaam en minder voor de kwaliteit. Laat je dus nooit zomaar foppen omdat er op een product een merkje staat. Vertrouw op je eigen twee ogen en lees bovenal wat andere gebruikers van het artikel denken.

Scepsis was onze eerste indruk

In eerste instantie waren we erg sceptisch over wat we online tegenkwamen. Het zag er allemaal erg mooi uit, maar de meeste artikelen kwamen toch niet helemaal overeen met het beeld dat de maker ervan had geschetst. Er ging altijd wel iets kapot, of er begon iets te irriteren, waardoor de fitness- en sportkleding na verloop van tijd ongebruikt in de kast belandde.

Waar beoordelen wij sport- en fitnesskleding op?

Wij beoordelen sport- en fitnesskleding altijd op de duurzaamheid van het materiaal. Ook speelt draagcomfort een ongelooflijk grote rol. De kleding ziet er bij voorkeur mooi uit, is in verschillende sport- en weersomstandigheden te gebruiken en zorgt ervoor dat het lichaam op temperatuur blijft en kan dehydrateren. Kortom: de beste fitnesskleding is allround en gaat lang mee. Als er ook een mooie prijs aan het product is geplakt, is dat helemaal mooi meegenomen.

Zo hebben wij de sport- en fitnesskleding getest

Wil je fitness- en sportkleding uittesten, dan zal je het in praktijk moeten brengen. Dat doe je door het aan te trekken en er op uit te trekken. Hoe grondiger je je inspant, hoe meer je door zult krijgen of het artikel bij je past, of het comfortabel is en opgewassen tegen alle weers- en lichaamsomstandigheden. Alleen de beste sport- en fitnessartikelen slagen voor de test.

De beste 10 sport en fitnessmerken

Er zijn verschillende merken online actief die we van harte aan kunnen bevelen. Deze merken bieden betaalbare sport- en fitnesskleding die lang meegaat en comfortabel zit. In deze kleding kan je zelfs de grootste uitdaging aan, zolang je maar de wilskracht hebt het lijf te verzetten.

Kies voor de Peachy Sportlegging en Top

De sportlegging van het merk Peachy is ideaal te gebruiken voor yoga en fitness. De legging is voorzien van een zogenaamde ‘scrunch butt’ en is speciaal voor dames. Hij is anatomisch voorgevormd, wat betekent dat hij nauw op de huid aansluit. De elastische band zorgt voor een strakke, maar relatief hoge taille. Je kunt heel eenvoudig nog een ander kledingstuk over de sportlegging aantrekken. De legging is gemaakt van nylon en spandex en is ideaal voor fitness.

Wat dacht je van de dames BH en Legging Easylux Fit

Ook het merk Easylux biedt verschillende fitness sets aan. Deze set bestaat uit een legging en een bijpassende BH. Ook deze legging is anatomisch gevormd en vormt zich naar de contour van je lichaam. De taille is voorzien van elastische band. De top heeft een geïntegreerde BH. Je draagt de Easylux Fit set tijdens training, joggen en vooral ook tijdens fitness activiteiten indoor.

Draaggemak van de SPB Crop Top van Ayma Active

Ayma Active heeft ook verschillende producten op de markt gebracht die aansluiten bij je wensen. Deze producten zijn onder meer de SPB Crop Top, die super zacht en comfortabel is. Dit sport shirt voor dames is gemaakt van een ademende stof en voorzien van sport BH met een elastische band. De Crop Top is met name te gebruiken als yoga kleding en heeft de kleur gebroken wit. De pasvorm is gedetailleerd. Goed nieuws: kan heel het jaar gedragen worden.

Of wat dacht je van het neon gele sport singlet van Awdis?

Deze neongele singlet voor mannen is een absolute aanrader onder de hardloopshirts. Je kunt hem onder meer gebruiken voor het fitnessen, hardlopen en zelfs voor het bodybuilden in de gym. Op het oog een eenvoudig shirt, maar wel een shirt dat heel handig is in het gebruik. Het shirt is gemaakt van 100% polyester en volgens ons echt een product dat een goede prijs- kwaliteitsverhouding heeft. De kleuren komen overeen met de afbeelding en spoelen niet weg.

Nog zo’n fraai sportshirt: het Short shirts fitnessshirt sportwear van JS

Ook het merk JS heeft verschillende fraaie sportshirts op de markt gebruikt, zoals het Short Shirt. Dit is een typisch trainingsshirt dat gebruikt kan worden voor zowel training als fitness. Het is gemaakt van polyester en heeft een normale, natuurlijke pasvorm. Het seizoen voor dit shirt was 2021, maar wij zijn stellig van mening dat het nog vele jaren gedragen mag worden.

Fraaie Tech 2.0 S/S Tee Sportshirt van Under Armour

Armour is een Engelse term voor alles wat met harnassen en lichaamsbescherming te maken heeft. Het merk Under Armour geeft aan sporten en fitnessen serieus aan te willen pakken. Dat doet het onder meer met dit trainingsshirt, dat weliswaar niet gemaakt is van ijzer of staal, maar toch een stevige basis legt voor iedere basis. Het is gemaakt van polyester en ademt goed. Het shirt valt wijd en is heel het jaar door te dragen. Een aanrader voor elke man.

Of kies je voor de fitnesslegging en sport top van Vano Wear?

Ook Vano Wear biedt verschillende sport- en fitnessproducten aan, zoals deze fitness legging met top speciaal voor vrouwen. De set stelt je in staat van écht hoogwaardig comfort te genieten. Het kan elke vorm van training makkelijk aan. De legging is zelfs opgewassen tegen squats. De top heeft lange mouwen, die nauwsluitend op het lichaam passen als een tweede huid. De mouwen van de top reiken zelfs tot aan de duimgaten, die verhinderen dat de top omhoog komt.

Ook mooi: de sleeveless hoodie voor heren van FitProWear

FitProWear heeft een fraaie mouwloze heren hoodie op de markt gezet. Deze sporttrui heeft geen mouwen, waardoor je je armen vrij hebt die zo je wil te bewegen. Dat is handig als je grote krachtsinspanningen moet verrichten. De sleeveless hoodie is vooral geschikt voor fitness en indoor sporten, wat minder voor koude en regenachtige weersomstandigheden.

Of kies je de High Waist sportset van AA Fitness Gear?

De High Waist set van AA Fitness Gear maakt onderdeel uit van de Rainbow Series. Het is hoogwaardige sportkleding voor dames. Deze sportkleding is voorzien van een elastische band en heeft een hoge sluiting. We vinden het een groot voordeel dat de set reflecterend is. Dat houdt in dat je ook in het donker veilig bent en dat is wel zo veilig voor jezelf en voor anderen. De sportset van AA Fitness Gear is gemaakt van Polyamide en heeft banden van Elastaan.

Net zo mooi is de Inshape Store comfy sportset van Cherry Koko

Sherry Koko is de leuke naam voor het kledingwerk dat bijzondere sportkleding maakt, zoals deze sportlegging met hoge taille. De outfit is speciaal voor fitness en voor andere vormen van training, ook krachtvorming. De ‘comfy’ (comfortabele) sportset valt normaal en is een echte aanrader voor iedereen die heerlijk ontspannen en ongedwongen het krachthok in wil duiken. We vinden dat het product een mooie pasvorm heeft. De bescheiden prijs mag er ook wezen.