Wees geen held op sokken: schaf alleen de beste sokken aan

Het lijkt misschien wat knullig om een heel artikel over sokken te schrijven, maar sokken zijn toch echt ontzettend belangrijk. Bijna elke dag trek je sokken aan: je draagt deze van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. In de verkeerde sokken gaan je voeten al snel

zweten en gaan ze stinken. Slechte sokken knellen in je schoenen of zakken af en zorgen voor overlast. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Sokken moeten hun werk goed doen: daarom reviewen wij ze.

Zoektocht naar de beste sokken

Sokken zijn belangrijk, dat hebben we hierboven al aangegeven. Sokken zijn de eerste zorg voor je voeten, zoals ondergoed de eerste zorg is voor je intieme en edele delen. Je wilt je voeten natuurlijk niet verwaarlozen. Waar mensen hun schoentje zetten voor sinterklaas, wordt voor de kerstman een schone sok opgehangen. Sokken zijn ontzettend belangrijk. In onze zoektocht naar de beste sokken stuitten we helaas ook een hele hoop tegenvallers.

Wat weten wij van sokken af?

Sokken zijn zacht en worden om de voet geschoven, dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet welk materiaal het beste gebruikt kan worden om sokken van te maken. Ook weet lang niet iedereen hoe je kunt voorkomen dat er gaatjes in je sokken komen. De beste makers van sokken weten precies hoe ze comfortabele sokken kunnen maken die lang meegaan en niet snel slijten. Dit zijn sokken van de hoogste kwaliteit, die precies doen wat je ervan mag verwachten.

Wees kritisch op je sokken

Je zou kunnen zeggen dat het erbij hoort dat sokken snel slijten en dat er snel gaatje bij de hiel en de tenen ontstaan. Maar dat is niet helemaal het geval: we denken dat omdat we niet anders gewend zijn. De beste sokken gaan lekker lang mee, als je er verstandig mee omgaat. Ze blijven zacht, ook na meerdere keren wassen en behouden bovendien hun kleur. Precies dit zijn de sokken waarna wij op zoek zijn gegaan en die wij in dit review met je delen.

Onze aanvankelijke sokkenscepsis

In eerste instantie waren we sceptisch op het aanbod sokken. Dat heeft er alles mee te maken dat sokkenmakers maar al te graag aangeven hoe duurzaam hun sokken wel niet zijn, terwijl ze daar eigenlijk geen bewijs voor hebben. Een paar keer aantrekken en je merkt al dat de stof is gaan slijten. Binnen de kortste keren zitten er gaten in en kun je het product weggooien of zelf gaan stoppen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de aller duurzaamste sokken.

Wat beloven sokkenmakers precies?

Sokkenmakers beloven een fijne, duurzame sok die lekker lang meegaat. Maar is dat ook zo? Vaak niet. De meeste sokken beginnen na een paar keer dragen al te slijten. Er ontstaan al snel gaatjes. Net als bij een gebit bij de tandarts vereist het een ingreep die gaatjes weer te dichten.

Waar beoordelen wij sokken op?

Wij beoordelen sokken op kwaliteit, dat mag duidelijk zijn. Er is niets belangrijker dan dat een sok lekker zit, niet omlaag kruipt en bovendien lang meegaat. De beste sokken hebben niet alleen een fijne pasvorm, maar behouden ook hun zachtheid en kleur na meerdere keren wassen. Dit zijn sokken die niet snel slijten en die bij voorkeur versteviging hebben aangebracht om gaatjes te voorkomen. O ja, de beste sokken zijn natuurlijk ook betaalbaar.

Zo testen wij sokken

Je test een sok door hem te dragen. Er is geen betere manier een kledingstuk uit te testen dan hem te gebruiken waarvoor hij in eerste instantie is bedoeld. Dat betekent dat we de sokken zelf hebben aangeschaft en uitgeprobeerd. We hebben gelet op het draagcomfort en de duurzaamheid van de sok. Het eerste wat in het oog inspringt, is natuurlijk de prijs van de sokken. De onderstaande sokken zijn met vlag en wimpel voor onze uitgebreide praktijktests geslaagd.

De top 10 sokken

Onderstaande sokken zijn kwaliteitsproducten. Ze hebben onze tests moeiteloos doorstaan en hebben bewezen zowel praktisch, duurzaam als mooi te zijn. Je betaalt een eerlijke prijs voor het product. Er zitten wintersokken en zomersokken tussen, maar ze zijn stuk voor stuk kwaliteitssokken.

Merkloze zwarte sneaker sokken voor man en vrouw van hoge kwaliteit

Merkloze dames- en herensokken van hoge kwaliteit? Jazeker, ook dat is mogelijk. Je koopt deze zwarte sneaker sokken met 6 paar tegelijk. Het leuke van deze sokken is dat ze uniseks zijn en dus door zowel mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. De sokken bestaan voor 70% uit katoen, 25% uit polyestervezel en nog eens 5% aan elastische vezel. Erg handig is het feit dat deze sokken niet afglijden. Op de voetzolen zijn maatinstructies aangebracht.

Of kies je de fraaie Quarter plain enkelsokken van Puma?

Puma is natuurlijk een bekend kledingmerk. Het produceert niet alleen schoenen, maar ook sokken die in die schoenen gedragen kunnen worden. deze sokken worden in een setje van drie paar geleverd. Ze bestaan voor 65% uit katoen, 33% polyamide en 2% Elastaan voor een licht stretcheffect. De sokken zijn van goede kwaliteit, zitten lekker en zijn bovendien niet zo duur.

Ook mooi: sokken van Easton Marlowe

Deze zwarte herensokken zijn gemaakt met neutrale hoofdkleuren en bijzondere accenten. Je kunt ze elke dag van de week dragen en passen bij iedere kledingstijl. Met deze fraaie, bonte en stijlvolle sokken maak je elke dag een statement en trek je op subtiele wijze de aandacht. De maat en de merknaam staan aan de binnenkant van de sok, die gemaakt is van een combinatie van katoen, polyamide en Elastaan. Ze hebben een goede pasvorm en gaan lang mee.

Wat dacht je van de sneaker sokken van TEckel?

TEckel heeft verschillende fraaie sokken op de markt gebracht, waaronder deze sokken voor sneakers in 6 pack. Deze sneakersokken zijn van hoge kwaliteit en kunnen door mannen én vrouwen worden gedragen. Ze bestaan voor 70% uit katoen, 25% uit polyester en nog eens 5% Elastaan. De sokken zijn vooral een aanrader voor voeten die snel zweten. Wel zijn ze wat duurder.

Of kies voor de Classic Multi Colour Gift Box van Happy Socks

Deze sokken worden in een gift box met 4 paar geleverd. De sokken hebben een bijzonder zachte stof en een vrolijk ontwerp. De sokken hebben een gemiddelde duurzaamheid en een bijzonder zachte stof. Wel zijn de sokken iets duurder dan gebruikelijk en kan de kleur snel vervagen.

12 paar fraaie Bonanza sneakersokken met platte naad

Deze sneakersokken van Bonanza hebben geen voelbare naad bij de tenen. De sokken zijn lekker zacht, comfortabel en kunnen dagelijks worden gebruikt, ook tijdens het sporten. Je kunt uit verschillende maten sokken voor de enkel kiezen. Het voordeelpak bestaat uit maar liefst 12 paar. De sokken zijn voor 67% (tweederde) gemaakt van katoen, 20% polyester, 10% polyamide en 3% Elastaan. Ze zijn van hoge kwaliteit, fijn naadloos en bovendien relatief goedkoop.

Sokken van de Overwinning: Nike Swoosh sport sokken unisex

Nike is de Griekse godin van de Overwinning. Met deze sokken kom je triomfantelijk uit de strijd. Extra moraal boost nodig tijdens het sporten? Vertrouw dan op de unisex Swoosh sportsokken van Nike. Deze sokken zijn zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar. Ze bestaan voor 75% uit katoen, 18% uit polyester, 6% uit polyamide en nog 1% Elastaan. Ze worden geleverd in een set van 6 paar, gaan relatief lang mee en zijn helemaal niet duur.

Binkie Socks Box: grappige sokken met een grappige naam

Deze sokken box bestaat uit 4 paar herensokken met een uniek motief: één paar heeft het motief van een gebakken eitje, de ander van een appeltjes. Dan zijn er nog de sokken met het hotdogmotief en de bijzondere watermeloensokken. Met Binkie (‘everybody Binkie’) zul je je gegarandeerd geen moment vervelen. Het aantrekken en dragen van sokken wordt een feestje.

Stijlvolle gestreepte herensokken van Gianvaglia

Deze gestreepte herensokken worden in een voordelige set van 12 paar geleverd. Ze zijn gemaakt van duurzame stof en liggen comfortabel op de huid. De sokkenparen hebben verschillende kleuren: blauw, zwart en groen. De kwaliteit is goed, evenals de prijs. Ook hebben de sokken een fijne maat en lengte. Ze zijn noch te dik, noch te dun en passen goed om de voet.

Sokken van bamboe? Jazeker: 7 paar heren bamboesokken van Shoefresh

Het fraaie van bamboesokken is dat ze nare luchtjes verminderen en bovendien zijdezacht aanvoelen. Bovendien werken de sokken ademend en zijn ze absorberend. Deze sokken van bamboe hebben een antibacteriële werking en absorberen drie keer beter dan katoen. Dat  betekent dat dit de ideale sokken zijn als je snel last hebt van zweetvoeten. Ook hebben ze geen naad. Kortom: het aanbod kwalitatieve sokken is beter dan we hadden durven dromen!