De beste merken voor damesondergoed

Damesondergoed: het vormt, bij wijze van spreken, de eerste strepen verf op een nog wit en maagdelijk canvas. Het bepalen van een betoverende, elegante outfit begint bij de basis. Er kan niet ‘gebouwd’ worden voor er een degelijk fundament is gelegd. Vandaar dat we in dit artikel de allerbeste merken voor damesondergoed met je bespreken. Als puntje bij paaltje komt, zijn dit merken waarom je kunt bouwen. Ze hebben meerdere fraaie modellen online staan.

Zoektocht naar het perfecte damesondergoed

Bestaat er zoiets als het ‘perfecte’ damesondergoed. Het is waar dat er uitstekende merken voor damesondergoed zijn en mindere merken, maar uiteindelijk komt het toch vooral neer op persoonlijke smaak. Het gaat er ook om of de aankoop het geld waard is. Al geruime tijd doen we uitgebreid onderzoek naar het beste damesondergoed en hoewel veel producten niet aan onze strenge eisen voldoen, zijn er ook producten die wel degelijk de moeite waard zijn.

Wat maakt ons kundige reviewers?

We weten waarover we het hebben: we hebben alle producten namelijk zelf uitgebreid getest. De reviews zijn gebaseerd op eigen onderzoeksresultaten. Zo weet je zeker dat de producten en de merken in het onderstaande lijstje van hoge kwaliteit zijn. We zijn experts op het gebied van kleding reviewen. Zo reviewen we niet alleen damesondergoed, maar van alles en nog wat: eigenlijk alles wat met kleding, mode, duurzaamheid en comfort te maken heeft.

Wees kritisch op je damesondergoed

Je ondergoed is niet zomaar iets: dit is iets waar je dag in, dag uit mee in aanraking komt. Je wilt dus in ieder geval niet dat de stof gaat irriteren of gaat knellen. Als je ondergoed niet goed zit, zit je ook niet lekker in je vel. Dus zoek je naar de optimale ondersteuning en het grootste comfort. Bovendien moet je er rekening mee houden dat producenten van dames ondergoed hun producten altijd gunstiger en mooier afschilderen dan deze in werkelijkheid zijn.

Een theelepel scepsis is op zijn plaats

In de loop der jaren zijn we veel verschillende damesmodeproducten tegengekomen die er op het eerste oog heel mooi uitzagen, maar uiteindelijk toch tegenvielen. Dat komt omdat producenten en online winkels je graag door hun roze bril laten kijken: ze dikken de goede kanten van het product aan en schuiven de mindere kanten zo veel mogelijk onder tafel. Gelukkig zijn er ook nog merken en producten van damesondergoed die echte kwaliteit leveren.

Hoe beoordelen wij damesondergoed?

Damesondergoed moet aan onze hoge eisen voldoen voor we het aan jou zullen aanraden. Zo zijn we op zoek naar ondergoed dat betaalbaar is en van hoge kwaliteit. Hoge kwaliteit valt vooral samen met een duurzame stof: een stof die niet snel kapot gaat en een kleur die niet snel vervaagt. Bovendien moet het ondergoed lekker zitten: draagcomfort is ook heel belangrijk.

Damesondergoed testen wij zo

Als wij damesondergoed beoordelen, doen we dat heel grondig. We kijken of het product aan de bovenstaande kwaliteitseisen voldoet. Is dat niet het geval, dan zullen we het ook niet vermelden. Merken die positief uit de test zijn gekomen, worden hieronder voor je beschreven.

Top 10 damesondergoed merken

De onderstaande merken leveren damesondergoed van hoogwaardige kwaliteit. We kunnen deze merken zeker aanbevelen. Probeer ze vooral een keer uit. We bespreken in de review ook individuele producten van de merken om te laten zien wat het merk zoal op de markt brengt.

Ooit gehoord van Vanilia?

Vanilia is een Nederlands bedrijf voor (dames)mode, waaronder ondermode. Het houdt zich bezig met het ontwerpen en stylen van kleding, maar ook met testen en doorpassen. Alles gebeurt met passie voor het vak. Dat zie je onder meer in het Vanilia dames ondergoed 3 pack van Egyptisch katoen. Vanilia streeft naar duurzaamheid, originaliteit en weinig of geen verspilling. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Kijk vooral eens wat Vanilia kan bieden.

Prachtige dames ondermode van Brubeck

Ook Brubeck staat bekend om zijn fraaie ondergoed voor dames, zoals de naadloze boxers van elastisch katoen. Deze boxers maken deel uit van de ‘Comfort Cotton’ collectie. Al het ondergoed van Brubeck voelt prettig en comfortabel aan en is gemaakt met oog voor het draagcomfort. Ook werkt het ondergoed de vochtafvoer in de kaart, wat zorgt voor extra frisheid.

Ook Gooddy heeft genoeg te bieden

Het damesondergoed van Gooddy is met de handgemaakt. Het ondergoed en de nachtmode is gemaakt met aandacht voor de ideale pasvorm voor het vrouwelijk lichaam. Het creëren van de ultieme draagervaring speelt hierbij een grote rol. Dat zie je ook bij de 3 pak dames Flower string. Deze bloemenstring heeft een kruis dat 100% van katoen is en een zeer fijne pasvorm.

Altijd raak met Hunkemöller

Hunkemöller: wie kent het merk niet? Het is één van de grootste, zo niet het grootste, lingeriemerken in heel de Benelux. Bij Hunkemöller vind je altijd een product dat helemaal bij jou past. Hier weten ze alles van fraaie nachtmode en comfortabele basics af. Het merk heeft online een uitgebreide collectie staan die elk seizoen wordt aangevuld met nieuwe hits. We kunnen Hunkemöller aan iedereen aanraden vanwege de hoge kwaliteit en het comfort.

Charmant en elegant met Racky

Ook Racky is een bekend merk op het gebied van damesondergoed. Je vindt online onder meer de dames slip met een high leg in het zwart. Dit is een mini slip met een model dat iets is opengesneden. Het product is gemaakt van elastisch katoen en heeft een ideale pasvorm. Maten vallen relatief klein uit, dus hou daar rekening mee ben je aankoop (in beige, zwart of wit).

Bijzonder dames ondergoed van Gading

Gading heeft bijzonder damesondergoed. Onder meer het 4 pak zomer onderbroek in het zwart. Voor het onderste gedeelte van deze onderbroeken is modalkatoen gebruikt. Deze zorgt ervoor dat het kruisje de hele dag comfortabel droog blijf. Het product bestaat voor 85% uit nylon en 15% uit Elastaan. Dit maakt het heerlijk rekbaar en soepel. Het is prima te plooien naar het lichaam. Het model heeft een verhoogde taille, die je buik voor een deel verbergt.

Bamboe op het lichaam met Bamboo Basics

Bamboo Basics is een bijzonder merk dat veelal gebruikt maakt van bamboe als materiaal voor (dames)ondergoed. De slips van Bamboo Basics beschikken over een aansluitende pasvorm en hebben veelal een elastische tailleband. Je kunt strings en hipsters kopen die voor meer dan 60% uit hoogwaardig bamboemateriaal bestaan en helpen het lichaam op temperatuur te houden, zowel in de winter als in de zomer. Ons advies: koop een maatje groter.

Ook Sweet Angel heeft een hoop te bieden

Sweet Angel is er speciaal voor alle vrouwen. Je kunt zelfs een 8-pak boxershorts kopen in veel verschillende kleuren. Deze boxers zijn van hoogwaardig model en worden gemaakt in hipstermodel. Ze zijn one size door de stretchstof Elastaan en sluiten naadloos op je lichaam aan. De boxers hebben een fraaie pasvorm, de kleuren komen de afbeelding overeen en de prijs is goed.

Vertrouw op de kwaliteit van INSUA

Ooit gehoord van INSUA? Dit is namelijk het huismerk van Veritas, een Belgische retailketen die is gespecialiseerd in onder meer damesondergoed, panty’s, maar ook zaken als sokken. INSUA is in staat hoge kwaliteit te leveren voor de scherpste prijs. Het draagcomfort van dit merk is groot, dat merk je onder meer bij de drie pack dames slips groen. Deze slip is, naar eigen zeggen, ‘hypervrouwelijk’ en beschikt over kanten boordjes en fijne ribbeltjes op de huid.

Damesondergoed voor iedereen

Nou ja, voor iedereen? Nee, niet voor mannen. Maar wel voor alle vrouwen, groot en klein, oud en jong. Wat je postuur of maat ook is, er is altijd mooi damesondergoed voor je te vinden, dat precies aansluit bij jouw lichaamstype en smaak. Dit ondergoed is van heel hoge kwaliteit en maakt al onze verwachtingen waar. Wil je je prettig laten verrassen? Overweeg dan zeker één van de bovenstaande merken. Kies de hier beschreven producten, of juist heel andere.