Wat is de beste kledingroller om te kopen? Een kleefroller of kledingroller komt altijd van pas. Je gebruikt het om de haren van je huisdieren te verwijderen of om pluisjes na het wassen of na het over elkaar wrijven van de stof  weg te halen. Er zijn echter verschillende soorten rollers op de markt. Welke heeft voor jou het meeste nut? Wij zochten het uit…

Onze zoektocht naar de allerbeste kledingrollers

Ben jij al bekend met het grote aanbod kledingrollers? Als je net als wij een echte dierenliefhebber bent, zul je ongetwijfeld weten dat katten en honden, zelfs knaagdieren, ontzettend kunnen verharen. Al die haren gaan aan je kleren plakken en je krijgt ze er bijna niet meer van af. Stoppen met je huisdieren knuffelen? Natuurlijk niet. Wij zochten een oplossing en die vonden we in de vorm van een primitieve – een gouden oude – kledingroller.

Wat ons geboren reviewers van kledingrollers maakt

Mode – en het onderhoud ervan – zit in ons bloed. We geven nu al 50 jaar advies op dit gebied. Zelfs als je geen huisdieren hebt, is het verstandig zo nu en dan van een kledingroller gebruik te maken. Het nadeel van veel kledingsoorten, onder meer textiel, is dat pluisjes er makkelijk in blijven hangen. Even wrijven is niet genoeg om ze eruit te krijgen. Dat wordt dus rollen. Wij hebben intussen verschillende rollers uitgeprobeerd: sommigen goed, anderen minder. Ook hebben we al over tal van producten gereviewd. Kortom: we weten exact wat we doen.

De beste kledingrollers uit ons onderzoek

Laten we direct kijken welke kleefrollers we aanraden naar aanleiding van onze tests:

Deze kwam als beste uit onze test

De beste en tevens meest populaire roller die je afhelpt van haren en pluizen is tevens een van de duurdere in het assortiment kledingrollers. De roller doet je wellicht helemaal niet denken aan de borstel die je oma of moeder vroeger in de lade had liggen om pluisjes te verwijderen en dit is niet vreemd, want de stof die aan de hoofdzijde van de roller bevestigd is, is compleet anders dan bij die borstel van vroeger: het is een super effectieve klevende roller die moeiteloos alle haren weghaalt.

De prijzen voor de kwalitatieve kledingrollers liggen tussen de 15 en 25 euro. Ook deze compacte, maar daardoor makkelijk te gebruiken kledingroller heeft een handige kleeftechniek met telkens weer vernieuwbare kleef-componenten, waardoor je oneindig gebruik kunt maken van deze roller door tussentijds een nieuw kleef-oppervlak te bevestigen

Deze milieuvriendelijke roller heeft geen batterijen nodig en is praktisch in het gebruik.

Deze deed het heel aardig in het goedkopere segment rollers

De meest voordelige roller is ook de meest eenvoudige. Je koopt een borstel met een handvat en aan het andere eind van het handvat zit een rol met stickers. Zodra je de rol voor het eerst gaat gebruiken, haal je de buitenkant van de sticker af en vanaf dat moment plakt de buitenste zijde.

Door de roller vervolgens over je blazer of pantalon te rollen houdt de plakstrip vast wat blijft kleven, totdat de rol niet meer plakt. Het kan dan zijn dat al je pluisjes aan de kledingroller zijn blijven plakken, maar het kan ook gebeuren dat er zoveel haren of pluizen aanwezig zijn op je kleren, dat de plakstrip verzadigd is.

Door het volgende stickervel te verwijderen komt er een nieuwe plakstrip tevoorschijn. Deze haal je dan opnieuw over de oppervlakken die pluisjes bevatten, net zo lang totdat je tevreden bent met het resultaat. De goedkopere plakrollers of kleefrollers koop je al voor rond de 3 euro per stuk.

De beste kledingborstel speciaal voor dierenharen

Een hele andere roller is die van rubber. Het voordeel hiervan is dat je geen plakstrip nodig hebt die je als sticker steeds verder afrolt. Het stickervel kan dus nooit opgaan, want je kledingborstel bestaat uit rubber en niet uit verwijderbare vellen die kleven. Deze borstel werkt super wanneer je huisdieren hebt.

Een hond of kat zal altijd blijven verharen en deze borstel met rubber kun je dan ook makkelijk op kleding, maar ook op je meubels gebruiken. Hoe vaak komt het niet voor dat je een streep met haren op je bank vindt waar de hond of kat telkens langs afloopt. De haren zitten precies ter hoogte van de rug van je huisdier.

Met de stofzuiger krijg je best wat haren weg, maar met de kledingborstel werk je veel gemakkelijker en precies op de plaats waar de haren op je meubels zitten. Wanneer de borstel vol zit met haren, hoef je deze alleen maar onder de kraan af te spoelen en de borstel met het rubber zijn weer zo goed als nieuw. Je hoeft deze kledingborstel daarom maar eens in je leven aan te schaffen, want hij is nooit “op”.

Best geteste kledingborstel voor op reis

Ga je regelmatig voor je werk op pad en draag je dan nette kleding tijdens afspraken? Een handige, kleinere kledingroller doet dan wonderen voor je uitstraling. Niemand wil met een pak rondlopen dat onder de pluisjes of andere oneffenheden zit. Je wilt stralen en zelfverzekerd overkomen om besprekingen goed af te ronden. Van dezelfde soort roller als die voor dierenharen is er ook een opvouwbare versie voor in je tas of koffer.

Deze kleine kledingroller past opgevouwen geheel in je hand en neemt dus niet meer plek in dan een flinke bos huissleutels. Ook wanneer je last hebt van roos kan dit handige hulpmiddel uitkomst bieden.

Je gaat even naar het toilet, kijkt in de spiegel op je schouders en de bovenkant van je rug en haalt zo alle vuiltjes van je top of jasje. Met een beetje ervaring heb je de spiegel niet eens meer nodig. Je haalt de roller een paar keer over je kleding en je weet dat je er piekfijn uitziet. Laat die meetings maar komen, je bent er klaar voor.

Fancy kledingroller in leuke kleurtjes

Van iets groter formaat dat nog steeds in je tas past (18 centimeter lang en ongeveer 4 centimeter doorsnee) zijn de kledingrollers van GeoTin en Cluffert. (Voor iets van een euro minder heb je overigens dezelfde roller, maar dan een merkloos exemplaar.)

Het aparte borsteltje op deze roller zorgt ervoor dat haren en pluizen perfect hechten en in het opvangreservoir bewaard worden. Je kunt daarna het reservoir makkelijk legen door op de knop bovenop de roller te drukken.

Alles wat zich verzameld heeft, laat zich makkelijk verwijderen uit de roller. Het prettige van deze roller is dat je er een groter oppervlak mee schoon kunt krijgen. Hierdoor gebruik je het ook wat makkelijker voor meubels die onder de pluizen of haren zitten of bijvoorbeeld de bekleding in je auto na een bezoek aan de dierenarts.

En hoewel je met een kledingroller nou niet direct een fashion statement hoeft te maken, is het wel leuk dat je ze in diverse kleuren kunt krijgen. Wat is jouw lievelingskleur? Je krijgt deze kledingroller namelijk in het wit, lichtgroen, lichtblauw en lichtroze.

Blijf kritisch op het grote aanbod kledingrollers

Wist je dat er inmiddels heel wat kledingrollers op de markt zijn, zowel online als offline? Dat betekent dat het nog best een opgave is om de beste kledingroller hier tussenuit te pikken. Gelukkig hoef jij dat niet meer te doen: dat hebben wij namelijk al voor je gedaan. Het aanbod kledingrollers is weliswaar erg groot, maar er is één ding dat nog groter is: ons geduld.

Waarom scepsis bij kledingrollers op zijn plek is

Dat zo’n simpele oplossing uitkomst biedt voor zo’n vervelend probleem? Daar trokken wij in eerste instantie wel een wenkbrauw bij op. Immers hadden we eerder al gebruik gemaakt van rolletjes plakband en tape. Dat bood geen uitkomst. Maar verdraaid: er waren bepaalde kledingrollers die echt een verademing waren. In één keer waren de katten- en hondenharen verdwenen.

Wat zulle kledingroller producenten je beloven?

De producenten van kledingrollers zullen uiteraard beloven dat hun roller de beste is. Vaak zijn ze daar ook heilig van overtuigd. Een maker ziet niet zo snel de minpunten van zijn eigen product. Ziet hij die wel, dan zal hij proberen ze te verzwijgen. Per slot van rekening wil hij het product aan jou verkopen. Laat je niet misleiden door mooie productvideo’s, waarin al het vuil wordt weggenomen. Lees reviews en vergelijk geduldig: je vindt de beste rollers vanzelf.

Op welke criteria beoordelen wij kledingrollers?

Een goede kledingroller moet wat ons betreft de volgende eigenschappen hebben:

  • De kledingroller moet scherp geprijsd zijn
  • Uiteraard moet de roller ook echt goed werken – dat op verschillende materialen en tegen verschillende soorten vuil
  • De roller moet prettig in de hand liggen
  • De kledingroller moet stevig zijn: het ontwerp moet deugen en er mag niet snel iets kapotgaan
  • De roller mag je kleding niet beschadigen
  • Tot slot is het belangrijk dat je lang met één roller kunt doen.

Hoe wij aan onze onderzoeksdata gekomen zijn

Goed onderzoek doen, is wat ons betreft monnikenwerk: een onderzoek doe je niet in een dag. Daar gaan enkele weken, soms zelfs maanden overheen. We herhalen veel dezelfde handelingen: gebruiken een roller meerdere keren, op dagelijkse basis en op verschillende materialen. Wist je dat elk van onze redactieleden meerdere rollers heeft uitgetest voor vergelijking?

Second opinion: beste kledingroller volgens Perfectekat.nl

De auteur van Perrectekat.nl heeft meerdere kledingrollers uitgetest. Volgens haar werken plakrollers uiteindelijk toch echt het beste en met name die van Ikea. Als je een paar katten of andere pluizige vriendjes in huis hebt, verslijt je al snel een hoop rollen. Ikea rollen bevatten maar liefst 60 vellen. Je kunt ze gemakkelijk schuin afrollen, ze plakken goed en zijn scherp geprijsd. Overigens vind je bij H&M weer de beste houders voor de kledingrollen.

Kassa over het verwijderen van huisdierharen

Het verwijderen van huisdierharen kan volgens Kassa op verschillende manieren:

  • Je kunt een kruimeldief (klein stofzuigertje) gebruiken
  • Ook kun je flink met een rubber handschoen over de haren wrijven
  • Je kunt een kledingroller gebruiken (of er zelf één maken van tape)
  • Een raamwisser, zeem of schuursponsje kan ook veel uitmaken.

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/hoe-verwijder-je-eenvoudig-huisdierharen.

Jouw kledingroller vervolgstap

In dit artikel hebben we alle bevindingen uit ons kledingroller onderzoek met je gedeeld. We hebben precies laten zien wat het aanbod is en wat wat ons betreft de beste kledingrollers zijn. Ook weet je nu waar je de beste kledingrollers kunt vinden. We wensen je veel plezier en succes.

Bekijk hier nogmaals de best geteste kledingroller >>

Rol ze!