Wat is de beste kledingroller om te kopen? Een kleefroller of kledingroller komt altijd van pas. Je gebruikt het om de haren van je huisdieren te verwijderen of om pluisjes na het wassen of na het over elkaar wrijven van de stof  weg te halen. Er zijn echter verschillende soorten rollers op de markt. Welke heeft voor jou het meeste nut? Wij zochten het uit…

De beste kledingroller

De beste en grootste roller die je afhelpt van haren en pluizen is tevens de duurste in het assortiment kledingrollers. De roller doet je wellicht denken aan de borstel die je oma of moeder vroeger in de lade had liggen om pluisjes te verwijderen en dit is niet vreemd, want de stof die aan de hoofdzijde van de roller bevestigd is, is nog steeds hetzelfde als bij die borstel van vroeger.

Deze kledingroller is nog geschikter voor grote oppervlakken, omdat het breedste vlak van de roller 19 centimeter is. De prijzen voor de grotere kledingrollers ligt tussen de 15 en 25 euro. Ook deze grotere kledingroller heeft een handig reservoir, waardoor je oneindig gebruik kunt maken van deze roller door tussentijds het reservoir te legen.

Deze milieuvriendelijke roller heeft geen batterijen nodig en is praktisch in het gebruik. Het handvat ligt dwars op de roller en dit is anders dan bij de hierboven genoemde rollers met stickers of rubber. Afhankelijk van je voorkeur en het doel dat je met de kledingroller hebt, kies je voor een horizontaal of verticaal handvat, of ga je voor de plakstrips, rubberen borstel of de grappige kledingrollers in vrolijke pastelkleuren.

De goedkoopste roller

De meest voordelige roller is ook de meest eenvoudige. Je koopt een borstel met een handvat en aan het andere eind van het handvat zit een rol met stickers. Zodra je de rol voor het eerst gaat gebruiken, haal je de buitenkant van de sticker af en vanaf dat moment plakt de buitenste zijde.

Door de roller vervolgens over je blazer of pantalon te rollen houdt de plakstrip vast wat blijft kleven, totdat de rol niet meer plakt. Het kan dan zijn dat al je pluisjes aan de kledingroller zijn blijven plakken, maar het kan ook gebeuren dat er zoveel haren of pluizen aanwezig zijn op je kleren, dat de plakstrip verzadigd is.

Door het volgende stickervel te verwijderen komt er een nieuwe plakstrip tevoorschijn. Deze haal je dan opnieuw over de oppervlakken die pluisjes bevatten, net zo lang totdat je tevreden bent met het resultaat. De goedkopere plakrollers of kleefrollers koop je al voor rond de 3 euro per stuk.

Kledingborstel speciaal voor dierenharen

Een hele andere roller is die van rubber. Het voordeel hiervan is dat je geen plakstrip nodig hebt die je als sticker steeds verder afrolt. Het stickervel kan dus nooit opgaan, want je kledingborstel bestaat uit rubber en niet uit verwijderbare vellen die kleven. Deze borstel werkt super wanneer je huisdieren hebt.

Een hond of kat zal altijd blijven verharen en deze borstel met rubber kun je dan ook makkelijk op kleding, maar ook op je meubels gebruiken. Hoe vaak komt het niet voor dat je een streep met haren op je bank vindt waar de hond of kat telkens langs afloopt. De haren zitten precies ter hoogte van de rug van je huisdier.

Met de stofzuiger krijg je best wat haren weg, maar met de kledingborstel werk je veel gemakkelijker en precies op de plaats waar de haren op je meubels zitten. Wanneer de borstel vol zit met haren, hoef je deze alleen maar onder de kraan af te spoelen en de borstel met het rubber zijn weer zo goed als nieuw. Je hoeft deze kledingborstel daarom maar eens in je leven aan te schaffen, want hij is nooit “op”.

Kledingborstel voor op reis

Ga je regelmatig voor je werk op pad en draag je dan nette kleding tijdens afspraken? Een handige, kleinere kledingroller doet dan wonderen voor je uitstraling. Niemand wil met een pak rondlopen dat onder de pluisjes of andere oneffenheden zit. Je wilt stralen en zelfverzekerd overkomen om besprekingen goed af te ronden. Van dezelfde soort roller als die voor dierenharen is er ook een opvouwbare versie voor in je tas of koffer.

Deze kleine kledingroller past opgevouwen geheel in je hand en neemt dus niet meer plek in dan een flinke bos huissleutels. Ook wanneer je last hebt van roos kan dit handige hulpmiddel uitkomst bieden.

Je gaat even naar het toilet, kijkt in de spiegel op je schouders en de bovenkant van je rug en haalt zo alle vuiltjes van je top of jasje. Met een beetje ervaring heb je de spiegel niet eens meer nodig. Je haalt de roller een paar keer over je kleding en je weet dat je er piekfijn uitziet. Laat die meetings maar komen, je bent er klaar voor.

Fancy kledingroller in leuke kleurtjes

Van iets groter formaat dat nog steeds in je tas past (18 centimeter lang en ongeveer 4 centimeter doorsnee) zijn de kledingrollers van GeoTin en Cluffert. (Voor iets van een euro minder heb je overigens dezelfde roller, maar dan een merkloos exemplaar.)

Het aparte borsteltje op deze roller zorgt ervoor dat haren en pluizen perfect hechten en in het opvangreservoir bewaard worden. Je kunt daarna het reservoir makkelijk legen door op de knop bovenop de roller te drukken.

Alles wat zich verzameld heeft, laat zich makkelijk verwijderen uit de roller. Het prettige van deze roller is dat je er een groter oppervlak mee schoon kunt krijgen. Hierdoor gebruik je het ook wat makkelijker voor meubels die onder de pluizen of haren zitten of bijvoorbeeld de bekleding in je auto na een bezoek aan de dierenarts.

En hoewel je met een kledingroller nou niet direct een fashion statement hoeft te maken, is het wel leuk dat je ze in diverse kleuren kunt krijgen. Wat is jouw lievelingskleur? Je krijgt deze kledingroller namelijk in het wit, lichtgroen, lichtblauw en lichtroze.